• 0232472846
  • scoala4is@yahoo.com

Istoricul școlii

Ionel Teodoreanu

      Situată în cartierul Tătăraşi, zona Ciurchi, în apropiere de baza de agrement Ciric, Şcoala „Ionel Teodoreanu” impresionează la prima vedere prin aspectul modern şi îngrijit.

     Funcţionând sub deviza „O şcoală pentru adaptare şi afirmare”,  Şcoala „Ionel Teodoreanu” este cunoscută în cartier sub denumirea de „şcoala dintre trandafiri” datorită ambientului plăcut în care se află. Înfiinţată la 1 septembrie 1965, cu clasele I-VIII, s-a extins în 1976 prin adăugarea a încă 8 săli de clasă la ce 16 existente. Iniţial s-a numit Şcoala nr.4, iar din anul 1993 a luat denumirea de Şcoala „Ionel Teodoreanu”, prilej pentru scriitorul Aurel Leon să afirme: „Ionelul literaturii noastre are în fine o şcoală, ŞCOALA IONEL TEODOREANU”.

     În anul 2005 şcoala a intrat într-un program de reparaţii capitale finanţat de Banca Mondială şi de Primăria Iaşi (consolidare şi refuncţionalizare). S-a construit şarpantă, gard, au fost schimbate geamurile, uşile, parchetul, mobilierul, s-a reabilitat un teren de sport iar în prezent se fac demersuri pentru finanţarea unui teren de sport multifuncţional.